Maak een kopie op het platform van eToro

Hun risicocijfer ligt tussen 5 en 6, al zijn er enkele met 4. De rendementen van de afgelopen maand zijn veel hoger dan ons streefcijfer. Sommigen verdrievoudigen ze zelfs.

In ons geval hebben wij, omdat wij een zekere mate van veiligheid nastreven, besloten een voorselectie te maken van twee kandidaten:

De eerste is geselecteerd omdat hij door 96 mensen wordt gekopieerd, terwijl de meeste handelaren er, volgens deze zoekparameters, geen hebben en ver voor liggen op de tweede. Het grote aantal mensen dat hem kopieert kan een garantie zijn. U kunt meer informatie over eToro vinden op hun website: https://www.indexuniverse.eu/nl/etoro/
De tweede is voorgeselecteerd omdat hij een risicobeoordeling van 4 heeft, met een rentabiliteit in de laatste maand van 11,81%. Het is het laagste risico, binnen het minimumstreefrendement.
Het enige wat nu nog rest is ze van naderbij te bekijken alvorens te besluiten ze te kopiëren. Als we op het overeenkomstige vakje voor elk van hen klikken, zullen we hun statistieken kunnen zien.

Welnu, in het geval van de eerste kandidaat hebben we al iets gezien dat niet helemaal past, een maximaal dagelijks verlies van 10,16%. Kan dit een reden zijn om de handelaar uit de selectie te verwijderen? In principe is besloten de blootstelling aan deze handelaar te verminderen. In het volgende deel zullen wij nagaan hoe de prestaties en het risico van de portefeuille kunnen worden beheerst bij het kopiëren.

Naarmate wij de parameters in zijn bestand zien, zullen wij beslissingen nemen en uiteindelijk zullen wij beslissen of wij al dan niet kopiëren en welk percentage van het kapitaal wij aan elke handelaar zullen toekennen.

Om een handelaar te kopiëren, klikt u op de overeenkomstige knop (“Kopiëren”) rechts bovenaan het profiel van de handelaar. Ernaast is er een knop met een “+” teken. Deze knop wordt gebruikt om de handelaar eenvoudig te volgen op het sociale netwerk van eToro.

Zodra u hebt besloten te kopiëren en op de knop hebt geklikt, verschijnt dit scherm:

Bevestig de kopie op het platform van eToro.

Koop commissievrije aandelen!
BEZOEK ETORO WEBSITE
(*) 68% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het zich kunt veroorloven het grote risico te lopen uw geld te verliezen.

Dit is een machtiging aan de makelaar om over te gaan tot het openen en sluiten van transacties op uw rekening op basis van de transacties van deze handelaar. Met andere woorden, om zijn transacties te repliceren volgens de voorwaarden. Als we met hen akkoord gaan, drukken we op “Bevestigen”.

Eens bevestigd, passen wij de blootstelling aan deze handelaar aan volgens het te investeren bedrag en nog een order als Stop Loss. Deze functie wordt uitgevoerd in het interactievak dat automatisch verschijnt zodra u eToro toestemming hebt gegeven om te “Bevestigen”.

Maak een kopie op het platform van eToro
Koop commissievrije aandelen!
BEZOEK ETORO WEBSITE
(*) 68% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het zich kunt veroorloven een groot risico te lopen uw geld te verliezen.
Waarschuwing: In het verleden behaalde resultaten vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Met Stop Loss bedoelen we dat de kopie wordt stopgezet, de belegging wordt teruggedraaid, als de waarde onder een bepaald percentage zakt (kan niet minder dan 5% zijn).

In ons geval gaan we ongeveer $10.290 toewijzen aan deze handelaar (van onze demo rekening die een bedrag heeft van $100.000, ongeveer 10%) en het verlies beperken tot 9,86% (ongeveer $1.014,51). Dit is te zien in de afbeelding hierboven. We hoeven alleen maar op “Kopiëren” te klikken om de bewerking te bevestigen.